Etsi
  • Aksel Suokas

4 Asiaa ulkoistamisesta, jotka kannattaa huomioida


Pienyrittäjän on paras keskittyä siihen, minkä osaa parhaiten.

Pienyrityksen perustaminen ja ylläpito vaatii suurta ajallista sitoutumista. Kuten self-made miljonääri Grant Cardone kerran sanoi, yrittäjien kannattaa odottaa alussa jopa 95-tuntisia työviikkoja. Pelkästään henkilöstön hallitsemiseen ja palkkojen maksuun menee palkkahallinnon tarjoajan OnPayn mukaan jopa 40 tuntia kuukaudessa.

Tämänlainen aikataulu voi olla siedettävä muutaman kuukauden ajan, mutta ennemmin tai myöhemmin se johtaa burnouttiin. Sen estämiseksi yrityksillä on kaksi vaihtoehtoa, kokonaisen osaston palkkaaminen (mihin harvalla yrittäjällä on etenkään alkuvaiheessa varaa) tai ulkoistaminen.


Vuonna 2019 lähes jokainen asia on mahdollista ulkoistaa. Mistä sinun kannattaisi aloittaa?


Mitä palveluita tulisi ulkoistaa?


Ei ole järkeä antaa muiden hoitaa niitä asioita, joissa olet hyvä. Sen sijaan, kun pohdit mitä palveluita tulisi ulkoistaa, mieti:1. Mikä on sinulle hankalaa/epämiellyttävää


Joka yrityksellä on oma kuvainnollinen akilesjänteensä. Näyttääkö designisi pikkulapsen tekemältä? Onko henkilöstön hallitseminen viikoittainen päänsäryn tuottaja? Eikö kukaan tiimissänne osaa kirjoittaa uutiskirjettä? Jos et osaa sanoa suoraan omaa heikkouttasi, kysy sitä esimerkiksi luotettavalta työkaveriltasi.


Mieti, pitäisikö jokin asia ulkoistaa, perustuen näihin tekijöihin: Ensimmäiseksi, pystytkö palkkaamaan tähän homma sisäisen tiimin jäsenen halvemmalla kuin erillisen firman? Mikäli näin on, uskotko hänen pystyvän tekemään vähintään yhtä hyvää työtä kuin mahdollinen ulkoinen kumppainsi? Jos et voi vastata “kyllä” molempiin kysymyksiin, kannattaa ruveta harkitsemaan ulkoistamista.2. Puuttuva asiantuntemus


Pienyritykselläsi ei välttämättä ole varaa ottaa palkkalistoille tekniikkainsinööriä, mutta kokeneen ulkopuolisen neuvonantajan hankkiminen voi olla varteen otettava vaihtoehto.


Mikäli asia jossa tarvitset apua on markkinointi, taloudelliset hallintoasiat tai tietoturva-asiat, kannattaa tiedostaa, että on olemassa kokonaisia firmoja, jotka keskittyvät näiden palvelujen ulkoistamiseen.3. Tylsät tehtävät


Tylsät työtehtävät kuuluvat jokaisen yrityksen ylläpitoon. Pidä huoli, ettet sinä tai parhaat työntekijäsi käytä aikaa ja energiaa työtehtäviin jotka eivät sovi omaan osaamisalueeseen. Automatisoi kaikki mitä pystyt, ulkoista loput.


Laskutus, aikataulutus, data entry sekä yksinkertainen asiakkaan avustus ovat asioita, joita virtuaaliassistentit hoitavat joka päivä. Jos saat jonkun suostuteltua tekemään kyseisiä hommia alle 25 euron tuntipalkalla, tee se. Muussa tapauksessa, kannattaa tutustua esimerkiksi Optimaxin (www.optimax.fi) tai Epicorin (www.epicor.com) sivustoihin.4. Luova työ


Otetaan esimerkkinä tilanne, jossa uuteen mainoskampanjaasi tarvitset mainosvideon. Sinulla, eikä hankkimallasi virtuaalisella assistentilla ole osaamista tai resursseja tämän toteuttamiseen. Tällaisessa tilanteessa paras siirto on palkata ammattilainen. Vaikka tämä vaihtoehto saattaa maksaa enemmän, on se yrityksesi imagon ja uskottavuuden kannalta parempi vaihtoehto, sillä amatöörimäiseltä näyttävä sisältö harvemmin vakuuttaa asiakkaita.


Kaikennäköinen luova työ ei ole välttämättä jokaisen pienyrittäjän vahvuusalue. Logon suunnittelu, blogien kirjoittaminen sekä muu graafinen suunnittelu on suhteellisen edullista, sekä varteenotettava vaihtoehto mikäli se ei yrityksen sisäisiltä työntekijöiltä onnistu.
Harkitse ulkoistamista


Ulkoistaminen voi siis käydä lompakon päälle, mutta se on harvemmin hukkaan heitettyä rahaa. Jokainen minuutti mitä voit pienyrittäjänä säästää, on aikaa jonka voi käyttää jonkin paljon hyödyllisemmän tekemiseen. Puhu tarpeeksi monelle yrittäjälle, ja ennemmin tai myöhemmin tajuat, että ulkoistaminen on itseasiassa ihan hyvä idea.

2 katselukertaa

Palvelut

Kotisivut

Tietoa

Ota yhteyttä

© Upkotisivut 2020. Kaikki oikeudet pidätetty.

Y-tunnus 3013111-6